Cennik
Oferta wegańska & bezglutenowa
Nazwa | 20 cm (na ok. 8-10 porcji) | 26 cm (na ok. 14 porcji) | 30 cm (na ok. 20 porcji) |
---|---|---|---|
Brownie na ciecierzycy i wytrawnej belgijskiej czekoladzie GF/SF – wilgotny korpus na ciecierzycy z dodatkiem wytrwanej belgijskiej czekolady, czapa ze śmietanki kokosowej z dodatkiem ekologicznych owoców (jagoda, malina, truskawka), dekoracja ze świeżych owoców. Alergeny: kakao | 164 zł | 274 zł | 375 zł |
Ciasto orzechowe z kremem z ekologiczną maliną GF / bez dodatku cukru, ciasto z niskim IG – wilgotny spód migdałowo-orzechowy z kremem na bazie śmietanki kokosowej przebitej ekologiczną maliną, świeżymi owocami i siekanymi, surowymi pistacjami – słodzone erytrytolem. Alergeny: migdały, orzechy laskowe | Dostępne w rozmiarze 24 cm | 184 zł | – |
Tort czekoladowy z praliną z daktyli i ekologicznej pasty z prażonych orzechów laskowych, ze śmietanką kokosową z dodatkiem ekologicznych owoców (smak, malina/ truskawka/ jagoda/ porzeczka – do wyboru). Alergeny: kakao, pszenica, soja, orzechy laskowe | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Migdałowy torcik eko Matcha z kremem z mielonymi pestkami i olejem z dyni styryjskiej oraz żelką z owoców leśnych na agarze – biszkopt pszenno-migdałowy z dodatkiem ekologicznej herbaty Matcha, chrupka warstwa z dodatkiem ekologicznej białej czekolady wegańskiej, krem na bazie śmietanki kokosowej z dodatkiem mielonych pestek oraz oleju z dyni styryjskiej. Alergeny: migdały, pszenica, kakao, soja | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Migdałowy torcik eko Matcha z paloną wegańską czekoladą i żelką malinowo-borówkową na agarze – biszkopt pszenno-migdałowy z dodatkiem ekologicznej herbaty Matcha, chrupka warstwa, kwaskowata żelka z blendowanych owoców zagęszczona agarem. Alergeny: migdały, pszenica, kakao, soja | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Migdałowy torcik eko Matcha z kremem Mojito i ekologiczną truskawą – biszkopt pszenno-migdałowy z dodatkiem ekologicznej herbaty Matcha przesmarowany ekologiczną truskawą, chrupka warstwa z dodatkiem czekolady wegańskiej, krem Mojito (limonka ze świeżą, siekaną miętą). Alergeny: migdały, pszenica, kakao, cytrusy, soja | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Nernik matcha z maliną bez cukru, GF – delikatne ciasto w wersji „na surowo”, w związku z tym wszelkie składniki odżywcze zostają zachowane, spód na bazie bezglutenowych płatków owsianych z dodatkiem mielonych migdałów, zblendowane na puch nerkowce ze śmietanką kokosową, ekologicznym olejem kokosowym z dodatkiem malin i zielonej, ekologicznej herbaty Matcha, całość słodzona ekologicznym syropem klonowym i erytrytolem lub samym erytrytolem. Alergeny: orzechy nerkowca, migdały, cytrusy | 176 zł | 293 zł | 395 zł |
Nernik belgijska czekolada z maliną bez cukru, GF – delikatne ciasto w wersji „na surowo”, w związku z tym wszelkie składniki odżywcze zostają zachowane, spód na bazie bezglutenowych płatków owsianych z dodatkiem mielonych migdałów, zblendowane na puch nerkowce ze śmietanką kokosową, ekologicznym olejem kokosowym z dodatkiem malin i wytrawnej belgijskiej czekolady, całość słodzona ekologicznym syropem klonowym i erytrytolem lub samym erytrytolem. Alergeny: orzechy nerkowca, migdały, cytrusy | 176 zł | 293 zł | 395 zł |
Tort czekoladowy z kremem z ekologiczną pastą z kasztanów jadalnych, ekologiczną porzeczką i chrupką – Blaty czekoladowego ciasta na mące migdałowej przełożone śmietanką kokosową z dodatkiem ekologicznej pasty z kasztanów jadalnych i pastą waniliową. Na obu blatach ekologiczna czarna porzeczka, która równoważy słodycz tortu. Alergeny: migdały, kakao, lecytyna sojowa (emulgator w czekoladzie) | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Tort czekoladowy z kremem kawowym, ekologiczną truskawką, chrupką i wegańskimi bezikami na aquafabie – Blaty czekoladowego ciasta na mące ryżowej, krem na bazie śmietanki kokosowej z shotami naszego espresso speciality. Blaty przesmarowane ekologiczną truskawką, chrupka. Na górze tortu wegańskie beziki. Alergeny: kakao, lecytyna sojowa (emulgator w czekoladzie) | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Turboczekoladowy tort z kremem czekoladowym ekologiczną wiśnią, praliną z ekologicznej pasty z prażonych migdałów i wegańskiej mlecznej czekolady na napoku z chufy oraz chrupką – Blaty czekoladowego ciasta na mące migdałowej przełożone wytrawną belgijską czekoladą rozpuszczoną w śmietance kokosowej. Na obu blatach ekologiczna czarna porzeczka. Przez środek tortu puściliśmy pralinkę z ekologicznej pasty z prażonych migdałów i czekolady z surowych ziaren kakaowca Alergeny: kakao, migdały, lecytyna sojowa (emulgator w czekoladzie) | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Tort marchewkowy ze śmietanką kokosową i pastą waniliową – trzy warstwy wilgotnego, mocno cynamonowego ciasta z dodatkiem orzechów włoskich, słodzone cukrem trzcinowym, przełożone kremem na bazie śmietanki kokosowej z pastą waniliową Alergeny: orzechy włoskie, pszenica | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Tort marchewkowy ze śmietanką kokosową wersja GF (z opcją SF) i pastą waniliową – trzy warstwy wilgotnego, mocno cynamonowego ciasta z dodatkiem orzechów włoskich, słodzone cukrem trzcinowym, przełożone kremem na bazie śmietanki kokosowej z pastą waniliową Alergeny: orzechy włoskie, pszenica | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Tort ekologiczna porzeczka w słonym karmelu – biszkopt migdałowy przesmarowny ekologiczną czerwoną porzeczką, warstwa „żywego” wegańskiego karmelu solonego różową solą himalajską, górny biszkopt nasączony naszym espresso Alergeny: migdały, kakao, soja | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Tort limonka w karmelu z ekologiczną maliną na biszkoptach owsianych GF i chrupką z karobową „czekoladą” własnej produkcji – Blaty owsiane przesmarowane ekologiczną maliną, słodko-kwaśny krem na bazie śmietanki kokosowej ubitej z manualnie wyciskanym sokiem z limonek, pasek wegańskiego karmelu własnej produkcji i chrupka z „karobową” czekoladą Alergeny: owies GF, cytrusy | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Torcik a’la Kinder Schoko Bons – Blaty czekoladowego ciasta na mące migdałowej przełożone śmietanką kokosową. W środku ukryta pralinka z ekologicznej pasty z prażonych orzechów laskowych i czekolady z surowych ziaren kakaowca. Torcik jest niskowęglowodanowy, niskoindeksowy. Słodzony erytrytolem Alergeny: migdały, orzechy laskowe, kakao, lecytyna sojowa (emulgator w czekoladzie) | 224 zł | 374 zł | 505 zł |
Wilgotne ciasto cytrusowe na cukrze kokosowym – Wilgotne ciasto z wyraźnym aromatem cytrusowym (nie kwaśne!), słodzone ekologicznym cukrem kokosowym, w konsystencji babkowe. Cukier kokosowy daje wypiekowi przyjemne nuty karmelowe. Niskoindeksowy. Alergeny: migdały, owies GF, cytrusy | 157 zł | 263 zł | 360 zł |
Tarta malinowo-cytrynowa – Orzeźwiająca, kwaskowata tarta z musem z malinami i sokiem z cytryn oraz świeżymi owocami. Alergeny: migdały, owies GF, cytrusy | 171 zł | 285 zł | 390 zł |
Tarta z musem czekoladowym – Na spodzie z mielonych pestek dyni i płatków owsianych GF i świeżymi owocami, niskoindeksowa. Kruchy spód na bazie mielonych pestek dyni styryjskiej i płatków owsianych GF, mus na wytrawnej czekoladzie bez cukru i ubitej aquafabie, na górze cieniutka warstwa śmietanki kokosowej ubitej z ekologicznym cukrem kokosowym, dającym lekko karmelowy posmak i świeże owoce do dekoracji. Tarta niskoindeksowa Alergeny: kakao, owies GF, lecytyna sojowa (emulgator w czekoladzie) | 164 zł | 274 zł | 375 zł |
Tarta pistacjowa z ekologiczną truskawką – Kruchy spód na bazie mąki migdałowej z owsianą GF słodzony ekologicznymi daktylami, na spodzie ekologiczna truskawka. Krem na bazie śmietanki kokosowej z dodatkiem 100% pasty pistacjowej i odrobiną różowej soli himalajskiej. Na górze świeże truskawki i surowe pistacje Alergeny: owies GF, pistacje, migdały | 171 zł | 285 zł | 390 zł |
Intensywnie czekoladowe i wilgotne ciasto z dodatkiem białej pasty miso – Głęboko czekoladowe i wilgotne ciasto bez dodatku rafinowanego cukru. Słodzone ekologicznym cukrem kokosowym i syropem klonowym. Pasta miso dodaje wypiekowi oryginalnego, lekko słonego smaku. Alergeny: migdały, owies GF, soja, kakao | 192 zł | 320 zł | 436 zł |
Informujemy, że są to przykładowe propozycje. Mamy w swojej ofercie o wiele więcej wypieków, a także robimy ciasta pod indywidualne zamówienia (z minimum 5 dniowym wyprzedzeniem).
Większość z proponowanych wypieków możemy przygotować także w wersji naturalnie bezglutenowej lub/i bez rafinowanego cukru oraz eliminując składniki których unikają Państwo w diecie.